Наші експерти

Світлана Щегрикович – керівник продуктового напряму Власного імпорту «Сільпо»

З дитинства Світлана проявляла здібності до вивчення мов та мріяла подорожувати світом. Тому під час вибору ВНЗ зупинилася на Горлівському педагогічному інституті іноземних мов ім. Н. Крупської, який закінчила з відзнакою у 2003 році за спеціальністю «Вчитель німецької та української мови та літератури».

За фахом працювала недовго, вже восени 2003 року почала кар’єру у Fozzy Group на позиції помічника віце-президента з комерційних питань. У 2004 році погодилась розвивати новий напрям – імпорт товарів. За рік у команді імпорту з’явилося два підрозділи. Очоливши один з них, Світлана досі є керівником напряму Food.

У роботі Світлана завжди дотримується принципу «ким би ти не працював – роби свою роботу добре». Протягом імпортної діяльності відвідала близько 30 країн та 70 виставок, разом з командою підібрала 10 000 товарів, з яких наразі робочими є 6 000 найменувань.

Серед багатьох продуктів особливе місце посіла оливкова олія. Про специфіку виробництва Світлана дізнавалася під час відбору нових виробників. А для визначення якості олії вона пройшла три курси освітніх програм дегустаторів оливкової олії в ONAOO (Organizzazione Nazionale Assaggiatore Olio di Oliva). У пошуках найкращої Світлана вже скуштувала 400 видів оливкової олії з усього світу.

У 2015 році, за порадою італійських партнерів, відкрила першу та поки єдину Школу оливкової олії в Україні. Це один з кількох філіалів Міжнародного освітнього центру оливкової олії, м. Ліворно, Італія.

«Оливкова олія недооцінена у нашій країні, тому мета наших занять – розповісти про неї як про продукт не тільки смачний, а й корисний, навчити розпізнавати якість та розкривати її універсальність у поєднанні зі стравами української кухні. Оливкова олія – це скарб природи, що вартий бути в раціоні кожної сім’ї», – підкреслює Світлана.